Onderstaande tekst is geschreven vanuit de beleving van een cliënt die op dat moment vijf Krachtsessies achter de rug had.

 

Klachten kunnen snel verdwijnen met een Krachtsessie, maar hoe wordt de magie precies bedreven in die serene kamer in bedrijfsverzamelpand De Stadhouder?

 

Nadat je je met een beker thee of koffie hebt genesteld op een van de stoelen, mag je je hart luchten. Wat speelt er? Bij de eerste sessie heb je een formulier ingevuld. Wat wil je bereiken met een Krachtsessie? Waar heb je last van? Misschien borduur je bij een volgende sessie voort op je eerdere thema. Maar omdat je in één sessie al veel kunt opruimen, ben je misschien ondertussen op een volgende laag gestuit die je wilt aanpakken. Wat loopt er stroef in je leven? Samen met jou zoekt Laura naar de belemmerende overtuigingen die eronder zitten.

 

DRIE NIVEAUS

Je werkt bij een Krachtsessie op drie niveaus: je bewuste, je onderbewuste en je hogere bewustzijn. Overtuigingen bevinden zich in je onderbewuste en dit deel van jouw brein bestuurt jouw denken en doen voor 95%. Heel handig, dat aangeleerde zaken automatisch gaan. Zo hoef je nooit meer na te denken als je fietst of autorijdt. Het nadeel is: je kunt iets nog zo graag willen vanuit je 5% bewuste, je onderbewuste bedrading zal het op termijn altijd winnen van jouw wilskracht. Jij wilt misschien twee keer per week naar de sportschool maar als in jouw onderbewuste de overtuiging leeft dat jij daar echt niet het type voor bent, zal het je iedere keer zwaarder vallen om van de bank te komen. Gelukkig kun je dit omkeren. De behandelwijze die Laura Minneboo in een Krachtsessie gebruikt, is gebaseerd op de methode PSYCH-K van de Amerikaan Rob Williams. Een methode die ook sterk wordt aangeraden door de beroemde celbioloog Bruce Lipton.

 

KLEUTERJUF

Vaak voel je bij het zoeken naar onderliggende overtuigingen meteen: ‘Nee, deze formulering is het net niet‘ of ‘Ja deze is het precies!’. Als je hebt gevonden wat je niet meer in je systeem wilt, zoek je naar wat je wél wilt. ‘Ik moet presteren’ wordt bijvoorbeeld ‘Ik mag ontspannen. ‘Ik moet nuttig zijn’ wordt ‘Ik mag genieten.’ En ‘Ik moet het alleen doen’ wordt ‘Ik mag hulp vragen’. Soms vraagt Laura ook naar situaties waarin je eerder het gevoel hebt gehad dat bij de negatieve overtuiging hoort. Een kleuterjuf die ooit plotseling tegen jou uit haar slof schoot kan dan opeens de oorzaak blijken van jouw angst voor autoriteiten. Door terug te gaan naar die ervaring, kun jij je systeem tot op celniveau snel en effectief ontdoen van die oude stress. Cruciaal bij alles wat je doet is ‘de hele breinhouding’. Daar komen we zo op terug.

 

SPIERTEST

Eerst moet je zeker weten wat er momenteel wel en niet in jou geprogrammeerd is. Via een spiertest kun je direct contact leggen met je onderbewuste. Laura komt naast je zitten en geeft je een paar simpele opdrachtjes. Met je arm in een hoek van 90 graden, bovenarm naar beneden, onderarm naar voren, duwt Laura je pols naar beneden. Blijf je arm sterk, dan ziet jouw onderbewuste wat je zegt als waarheid. Laat jouw arm zich een stuk(je) naar beneden duwen, geloof je die van binnen dus niet wat je hardop zegt. Het is een wonderlijke ervaring hoe je hier zelf geen invloed op hebt. Een soort leugendetector!

 

HOGERE BEWUSTZIJN

Voor de oude overtuiging mag worden overschreven met een nieuwe, vraagt Laura via de spiertest aan jouw hogere bewustzijn of het op dit moment veilig en passend is om op dit onderwerp ‘een balans’ te doen. Want zo wordt de transformatie genoemd. Krijg je een ontkenning van je hogere zelf, dan zoek je samen nog even verder naar het waarom. Zodra je medewerking krijgt van je hogere zelf, zoek je via een spiertest uit welke fysieke houding of oefening je het beste kunt gebruiken. Het gaat hierbij om de hele breinhouding. De houding of oefening verbindt jouw beide hersenhelften en dit is nodig om je overtuiging of stress te transformeren. Een vaak gebruikte oefening is zittend je voeten kruisen en je handen gekruist in elkaar vouwen. Met gesloten ogen herhaal je de nieuwe, gewenste overtuiging of zie je de oude situatie voor je. Net zo lang tot dat je een verandering voelt. Misschien voel je ruimte ontstaan of is het alsof er iets van je afvalt. Soms kun je beelden zien of hele scenario’s. Je voelt vanzelf wanneer het klaar is. Dit kan een minuut duren of een paar minuten. Daarna controleert Laura weer via de spiertest of het proces is afgerond en of de oude overtuiging is vervangen door de nieuwe.

 

AUTONOMIE

Het mooie van deze therapievorm is dat jij als cliënt zelf het werk doet. De coach of therapeut faciliteert alleen. Het gaat dus uit van jouw kracht en autonomie. Het aantal overtuigingen of situaties dat je per sessie verwerkt, verschilt. Het kan er één zijn, het kunnen er ook, als je er goed in zit, twintig zijn in anderhalf uur. Na de sessie stuurt Laura je een lijst van de overtuigingen en situaties die je hebt verwerkt en welke nog niet. Het mooie is dat als je een belangrijke overtuiging weghaalt er soms een heel wolk andere, die een link hebben met het onderwerp, mee verdwijnen!

 

ECHT VERANDERD

In de dagen na je sessie kun je een verandering in je gemoedstoestand opmerken, maar dat hoeft niet. Zo kan het dat je bijvoorbeeld een paar dagen de boosheid voelt die je daarvoor decennia lang hebt onderdrukt en die nu is vrijgekomen, samen met een enorme levenskracht. In de weken erna merk je subtiel dat je bent veranderd. Opeens realiseer je je: ‘Hé, ik reageer anders dan normaal.’ Bepaald gedrag van een ander (je moeder!), dat jou eerder mateloos irriteerde, raakt je opeens niet meer. Of je hoort de altijd pratende stem in je hoofd opeens hele andere dingen zeggen. Of je ziet jezelf opeens dankzij je nieuwe overtuiging ‘Ik zorg goed voor mezelf’ groenten stomen in plaats van naar de diepvriespizza grijpen. Je zult jezelf verbazen. Hoe leuk is dat? Natuurlijk heb je nog steeds een vrije wil en een vrije keuze. Maar je neiging tot bepaald gedrag is veranderd.

 

KOM IN DE FLOW

Je onderbewuste heeft het altijd goed voorgehad met je. Alle oude overtuigingen zijn ooit opgeslagen om jou te helpen, bijvoorbeeld om het gevaar af te wenden dat mama je niet meer lief vindt. Maar in je latere leven ontdek je dat dit soort overtuigingen je meer belemmeren dan helpen. Als je je bijvoorbeeld tot een pleaser hebt ontwikkeld die geen grenzen durft aan te geven. Je kunt er wat aan doen!
Help je onderbewuste om jou te helpen. Kom in de flow en kom dichterbij jouw stralende kern door alle remmende lagen die erover heen liggen op te ruimen. Veel mensen die over een Krachtsessie of PSYCH-K horen, zeggen: ‘Zo makkelijk en snel kan een mens niet veranderen. Je moet eerst lange tijd therapie volgen, nieuw gedrag aanleren en alle inzichten integreren.’ Maar realiseer je: ook dat is slechts een belemmerende overtuiging!